About me
Sóc llicenciada en Medicina i Cirurgia, Postgrau de Dietètica i Nutrició i Màster en Ciències dels Aliments per la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. En l'actualitat formo part del departament de nutrició de la Clínica Eugin de Barcelona. Combino la meva labor clínica amb la divulgació mèdica.
Vaig publicar el meu primer llibre l’any 1998, 'Alimentarse bien al ritmo de hoy' (Plaza & Janés), al qual han seguit altres títols com ara 'Cena conmigo esta noche' (Plaza & Janés), 'Pasando de Dietas' (Plaza & Janés), 'Come conmigo en Barcelona' (Plaza & Janés), '12 sopars per quedar bé' (Edicions 62), '12 cenas para sentirse mejor' (Edicions 62), 'Quítate un peso de encima', 'Capricis de Barcelona' (Ara Llibres), 'Barcelona Temptations' (Viena Editorial), 'Cómo sobrevivir al menú diario de restaurante' (Editorial DeBolsillo), 'Ahora te toca a ti' (Editorial Planeta), 'No t’ho empassis' (Columna Edicions), 'Caprichos sanos' (Edicions 62), 'Inteligencia Nutricional' (Plataforma Editorial), 'El chef en casa' (Editorial Planeta), 'Más claro que el agua' (Editorial Amat), i el meu darrer llibre 'La Dieta puede esperar' (Ediciones La Cúpula).
En realitat vaig començar com una peculiar crítica mèdic-gastronòmica en el diari La Vanguardia en 1996 on col·laboro habitualment així com en revistes com 'Cuerpo Mente', 'Vivir feliz', 'Descobrir Cuina', 'Línea Saludable' o 'Cosmopolitan'. Sóc una col·laboradora assídua de programes radiofònics i televisius, entre els quals destaca 'La Columna amb Julia Otero' a TV3, “Els matins” a TV3, “La Bona vida' de 8tv, “8 al dia” de 8tv o Canal Cocina o 'La Ciència de la Salut' a TV2.
També sóc col·laboradora habitual en diversos programes de ràdio com ara ”Tot és Possible” de RAC 1 i 'El suplement” ( Catalunya Ràdio) o 'Aquí amb Josep Cuní' ( SER).
Exerceixo també com a assessora de diverses empreses alimentàries entre les quals destaquen: Nestlé, Central Lechera Asturiana, American Pistachio Growers, Torrons Vicens, Gremi de Flequers de Barcelona, Condis, Zumosol, Almendrina, Aldi, Consum, o Bon Preu. También otras empresas como Beirsdsdorf, Fundació La Caixa, o Synthon.
A més a més, sóc assessora de Nutrició del grup Dir amb qui realitzo, al costat de professionals de l'esport, xerrades de nutrició i exercici amb la finalitat de promocionar la importància del binomi exercici-dieta.
Sóc una assídua conferenciant en diversos mitjans i entitats. També he impartit classes en cursos de Doctorat en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Formo part de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició des de 2017 i sóc membre de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC).
Si vols saber més sobre la meva visió de la nutrició, pots mirar aquesta entrevista de RTVE del programa 'Noms propis', en la qual parlo de temes que m'interessen sobre alimentació.
Per veure el vídeo, pots clicar aquí